hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
30 NİSAN Salı 21:16

Babacan: ″Her kesim için ayrı ayrı çözümler açıklayacağız″

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde yaptığı açıklamada depremden etkilenen çiftçi ve esnafın kayıplarını gündeme taşıdı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-02-2023 10:08   Güncelleme : 24-02-2023 13:02
Babacan: ″Her kesim için ayrı ayrı çözümler açıklayacağız″

Babacan, birkaç hafta sonra tarımsal faaliyetlerin başlayacağını belirterek, “Çiftçilerimizin sıkıntılarının bir an önce giderilmesi gerekiyor ki tarımsal üretimle ilgili bir aksama meydana gelmesin. Özellikle tarım sektörüne, çiftçilerimize, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza dönük özel programlar gerekiyor. Bu ihtiyaçların tek tek tespit edilip hızlı bir şekilde giderilmesi için çözümler gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“Esnafın alıp sattığı mal enkaz altında”

Esnafın depremden çok kötü etkilendiğini söyleyen Babacan, “Dükkanların önemli bir kısmı yıkılmış. Alıp sattığı mal enkaz altında. Aynı zamanda esnafımızın borcu, çeki, senedi var. Bir gecede bütün varlığını yitiren esnafımızın bu finansal sorunlarının nasıl çözüleceği de çok önemli bir konu. Bununla ilgili nakış işler gibi detaylı çalışmalar gerekecek.” dedi.

“‘Seçime kadar bekleyin’ deme lüksümüz yok”

Babacan,  depremden mağdur olan her kesimden vatandaşın sorunlarının çözülmesiyle ilgili özel çalışmaların gerekeceğini dile getirerek, şunları kaydetti:

“Tarım için ayrı, hayvancılık için ayrı, küçük esnaf için ayrı, sanayi için ayrı. Biz bu çözümleri açıklayacağız. Hükümete ‘Seçime kadar bunları yapmanızı öneriyoruz. Yaparsanız memleketimiz için iyi olacaktır’ diyeceğiz. Çünkü hizmetin ulaşması ve karar alınması için ‘Seçime kadar bekleyin’ deme lüksümüz yok. Bugünkü hükümetin hemen tedbirler alıp adım atması lazım. Açıklayacağımız rapor, seçime kadar hükümete tavsiye ama seçimden sonra da kaldığı yerden devralıp bizim yapacağımız çalışmalar şeklinde olacak.”

Babacan bugün Hatay’ın Antakya, Samandağ, Defne, Altınözü ve İskenderun ilçelerine gidecek.

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin