hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
27 NİSAN Cumartesi 15:47

Akşener: “Uşaklı hemşerilerim bu defa Muhammet başkanını seçecekler!”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Uşak’ta esnaf ziyaretlerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Ardından gerçekleştirilen iftar programında açıklamalarda bulundu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-03-2024 23:28   Güncelleme : 16-03-2024 23:54
Akşener: “Uşaklı hemşerilerim bu defa Muhammet başkanını seçecekler!”

Meral Akşener İYİ Parti Uşak Belediye Başkanı Adayı Muhammet Gür’ün anketlerde önde olduğuna dikkat çekerek başladığı konuşmasında; “Bugünü bitirdik, yerel seçimlere 14 gün kaldı. Uşak’ta Muhammet başkanım aday oldu. Geçtiğimiz 2019 yılında da adaydı ve çok az bir farkla kaybetti. Şimdi ikinci defa aday. Bugün beraberce dolaştık, gördüm ki Uşaklı hemşerilerim bu defa Muhammet başkanını seçecekler. Çünkü projeleriyle, dürüstlüğüyle, sözünün eri olmakla, mertlikle bilinen bir kardeşim. Dolayısıyla bu defa Muhammet başkanım hayırlısıyla Uşak belediye başkanımız olacak. Bütün anketlerde aynı şeyi söylüyor” ifadelerini kullandı.

2017 Anayasa Referandumu sürecinde “hayır” için çalıştıklarını hatırlatan Meral Akşener; “İddia ediyorum Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan dahil şu anda bu sistemden herkes pişmandır. Çünkü bir kişinin iki dudağı arasına sıkıştırılan bu sistem, o kişiyi de herhalde hayatından son derece nefret eder hale getirmiştir. Her kararı bir kişinin verdiği bir sistem olmaz, olamaz. Bu ucube sistemden Türkiye'yi çıkarmak için biz bu ittifak siyasetine mecburen “evet” dedik. Sizin sesiniz olma, bir başka seçenek ortaya koyma iddiamızla mecburen, mecburiyetten ittifak siyasetinin içinde yer aldık.” şeklinde konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Uşak’ta pazar ziyareti sırasında vatandaşlarla olan konuşmalarını anlatarak; “Bugün esnaf gezerken pazarda bir hanımefendi beni durdurdu. Dedi ki; “Meral abla diyorlar ki siz bu seçimden sonra AK Parti ile birleşecekmişsiniz. Bu dedikodu doğru mu? Ne diyorsun?” Ben de dedim ki; “Kızım ben AK Parti’nin başlangıcında varım. Beğenmediğim için ayrıldım. Yani bu kadar eziyeti niye çekeyim? Böyle bir şeyimiz yoktur.” Ama bakın geçen 2019 seçimlerinde de ne diyorlardı? 2023 seçimlerinde de ne diyorlardı? “Bunlar PKK ile ortak.” diyorlardı. Yani bitmedi iftira, bitmedi dedikodu. Bunlar böyle benim için vız gelir, tırıs gider ama çok samimi bir şey söyleyeyim size bu tür dedikodular, bu tür iftiralar bu tür şuculuk, buculuk işleri sizi çırak çıkarıyor kardeşim.” dedi.

2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri sürecinde mülakatların kaldırılacağına dair verilen sözlerin tutulmadığını vurgulayan Akşener konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Gençler herkes size söz verdi mülakat kaldırılacak diye. Bakın dün Bursa'da kızı KPSS’de 87 puan almış. 73 puan alan kızının arkadaşı mülakatta kazanmış. 87 puan alan kız çocuğu atanamamış. Her birinizin hayatında bundan bir tane var. Hani mülakat kaldırılacaktı? Sayın Erdoğan seçime kadar verdiği sözü tut. Bu gençlerin hayatında mülakatı çıkar gitsin. Sen yapmazsan ben yapacağım. Ben Bursa Öğretmen Okulu mezunu birisiyim. Mezun olduğumuzdan 2 ay sonra tayinimiz çıkardı. Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin öğretmen atamasını 2023 seçimlerinde hepimiz söz verdik. O 100 bin öğretmeni atayacaksın. Seçime kadar ata. Atanamayan öğretmenler seni görsün. Atamıyorsan, o zaman atanamayan öğretmen gençlerimizin oylarına talibim. Gençlerin oylarına talibim. Söke söke bu hakkı vereceğimize size söz veriyorum. Şimdi hep diyor ki; “Arkadaş para yok, bunları söylüyor. Bunları söylüyor ama bütçeden haberi yok.” Sayın Erdoğan Suriyelilere para buluyorsun, Afganlara para buluyorsun, herkese para buluyorsun; emekliye, atanamayan öğretmene mi bulamıyorsun? Gençlere, KYK yurtlarında kalan çocuklara mı bulamıyorsun? Türkiye'yi soyanlara para buluyorsun ama aç gezen emekliye bulamıyorsun. KYK yurdunda kurtlu yemek yiyen, içinden sülük çıkan yemek yiyen çocuklara bulamıyorsun öyle mi?”

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin