hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
03 MAYIS Cuma 19:18

Akşener: “İktidar olduğumuzda Kandil’i dümdüz edeceğiz"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik mitinglerine Sakarya'da devam etti.

SİYASET
Giriş Tarihi : 07-05-2023 19:57
Akşener: “İktidar olduğumuzda Kandil’i dümdüz edeceğiz

Akşener, kendisini karşılayan kalabalığa “Gaffar Okkan’ın hemşerileri nasılsınız?’’ şeklinde seslendi.

“Gezmediği siyasi parti kalmadı, her kapıya gitti” sözleri dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Akşener, şunları kaydetti:

Eğer kastettiğin muhterem partiyse, ben Doğruyol Partisi’nden ayrıldım, AK Parti’nin kurucuları arasına beyefendinin evime gelerek, abimi ikna etmek için elli bin tane dil dökerek yaptığı teklif üzerine ‘peki’ dedim. Ama bir ay sonra ‘eyvallah’ dedim. Niye biliyor musunuz? Türklüğü oylamaya kalkıştılar da onun için. Açtırma kutuyu söyletme kötüyü Recep Bey.”

“Bugün bana milliyetçilik taslıyor. Hadi oradan be çakma milliyetçi”

Akşener, AK Parti’nin kurucuları arasından ayrılma sebebinden bahsederek, “Recep Bey, hatırladın mı ben niye ayrıldım? Google’a girin bu beyanatımı göreceksiniz gençler. Beyefendiler Türk sözünün programda, tüzükte ne kadar geçmesini, geçip geçmemesini oylamaya sundular da ondan ayrıldım.  Bugün bana Milliyetçilik taslıyor. Hadi oradan be çakma milliyetçi.” diye konuştu.

“Fosseptik gibi akan pislikle karşı karşıyayız”

Yaklaşık 50 yıllık bir siyasi hafızası olduğunu ifade eden Akşener; “Hayatımda bu kadar pis bir dilin, bu kadar çirkinliğin, bu kadar iftiranın, bu kadar hakaretin, bu kadar tehdidin hem de en tepedekiler tarafından ortaya konulduğu bir böyle artık fosseptik yani tuvalet şeyi gibi akan pislikle karşı karşıyayız. Böyle bir seçim olmadı. Seçim seçmenin, milletin bayramıdır.” ifadelerini kullandı.

“Biz iktidar olduğumuzda Kandil’i dümdüz edeceğiz”

PKK’nın kanlı bir terör örgütü olduğunu söyleyen Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “Buradan ilan ediyorum. Biz iktidar olduğumuzda Kandil’i dümdüz edeceğiz dümdüz. Hadi bakalım çıksın söylesin. PKK kanlı ve ayrılıkçı, eli silahlı hain bir terör örgütüdür. Sonuna kadar mücadele etmek haktır. PKK’lı birine müsamaha göstermek yanlıştır.” dedi.

“Türkiye'de yaşayan bütün psikiyatrları, bu cezayı ehliyeti kaybolmuş muhteremleri tedavi etmeye davet ediyorum”

Akşener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun son dönemde yaptığı açıklamalar hakkında, “Asayişten sorumlu birisi var. Adam kafayı evlilikle bozmuş. Biz kazanırsak erkek erkeğe evliliği serbest bırakıyormuşuz ya daha da ileri gitti hayvanlarla erkeklerle evlendirme konusunda serbest bırakıyormuşuz. Samimiyetle söylüyorum; Türkiye'de yaşayan bütün psikiyatrları, Sakarya'da yaşayan bütün psikiyatrların tamamını bu cezayı ehliyeti kaybolmuş muhteremleri tedavi etmeye davet ediyorum. Allah bize acısın.” diye konuştu.

“İki yıl içinde sığınmacıların tümü memleketlerine gidecek”

Türkiye’nin Suriyeli sığınmacı sorununa ilişkin konuşan Akşener; ‘’Biz Esad’la niye kavga ettik kardeşim? Niye kavga edildi? Karşılığı Suriyeli göçmenler. Allah nasip ederse 14 Mayıs akşamı bu işi hallettikten sonra sizin helal oylarınızla iki yıl içinde sığınmacıların tümü memleketlerine gidecek.’’ dedi.

“İstanbul Sözleşmesi’ni mutlaka hayata geçireceğiz”

Akşener, konuşmasına; “Bütün haksızlıkları gidereceğimiz, hukukun üstünlüğünü sağlayacağımız, yargıyı bağımsız hale getireceğimiz ve demokrasiyi tam uygulayacağımız, İstanbul Sözleşmesi’ni de mutlaka hayata geçireceğimiz yani sırf bunun için öldüler ya erkek erkeğe evliliğe kadar gitti iş.’’ sözleriyle devam etti.

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin