hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
27 NİSAN Cumartesi 23:22

Akşener: ″AK Parti'ye yanladıysak bu belediye niçin bize kolaylık göstermiyor?″

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erzurum’da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-01-2024 23:32   Güncelleme : 26-01-2024 00:09
Akşener: ″AK Parti'ye yanladıysak bu belediye niçin bize kolaylık göstermiyor?″

İl teşkilatıyla bir araya gelerek aday tanıtım toplantısı gerçekleştirmeden önce değerlendirmelerde bulunan Akşener; İYİ Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayını Fatma Canan Uçar, Erzurum Narman Belediye Başkan Adayını Yücel Ahmet İşleyen, Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayını Cevdet Küçük, Erzurum İspir Belediye Başkan Adayını Nizamettin Aras, Erzurum ⁠Şenkaya Belediye Başkan Adayını Şentürk Alver, Erzurum ⁠Çat Belediye Başkan Adayını Muhammet Kaya, Erzurum ⁠Uzundere Belediye Başkan Adayını Salim Özdil, Erzurum ⁠Palandöken Belediye Başkan Adayını Ömer Özden, Iğdır Belediye Başkan Adayı Gündüz Güneş, Iğdır Tuzluca Belediye Başkan Adayını Cafer Aytekin, Iğdır Karakoyunlu Belediye Başkan Adayını Şahvelet Yıldırım, Gümüşhane Torul Belediye Başkan Adayını Ergin Çubukçu, Gümüşhane Şiran Belediye Başkan Adayını Erdal Kurt, Veda Bingöl- Erzincan, İl Belediye Bşk. Adayı, Kars Susuz Belediye Başkan Adayını Naide Yamen,⁠ Ardahan Hanak Belediye Başkan Adayını Harun Tankoç olarak ilan etti.

“AK Parti'ye yanladıysak bu belediye niçin bize kolaylık göstermiyor?”

İYİ Parti’nin Ak Parti’yle yakınlaştığı iddialarına karşı Erzurum Belediyesi’nin Ak Parti’de olduğuna işaret ederek İYİ Parti’nin etkinlik salonu bulmakta dahi zorlandığının altını çizen Akşener; “Dünden beri Ak Parti’ye yanladığımız konuşuluyor ama il başkanımız dedi ki; ‘Genel Başkanım, salonu almak için 3 gün uğraştık. Süslemek için gece yarısı ancak izin alabildik.’ E peki bu belediye kimin? Ak Parti’nin. Peki Ak Parti'ye yanladıysak bu belediye niçin bize kolaylık göstermiyor? Hatta bedava vermiyor? Hatta ‘buyur kardeş’ demiyor? Hatta mümkünse ‘aman eksiğinizi biz tamamlayalım’ demiyor? Elinden gelen her türlü zorbalığı yapıyor ama buna karşılık kendi adaylarımızla çıktığımız her ilde birbirlerine bizim üzerimizden fırlatmanın, bize iftira atmanın yeni bir kamuflaj aracı olarak kullanıldığını görüyorum.” dedi.

“İsveç'te kim, kime yanlamış gördük!”

Meral Akşener, TÜİK tarafından yüzde 64,7 olarak açıklanan enflasyonu vatandaşların iki katı hissettiği açıklamasına yönelik; “Birol Aydemir karşımda. Biliyorsunuz, TÜİK’in eski başkanı. TÜİK enflasyonu 65 hesapladı. Hissedilen enflasyon neymiş? 129. Peki zamlar neye göre yapıldı? TÜİK’in durumuna göre yapıldı. Bütün bunların kavgası verilmesi gerekirken hangi konular konuşuluyor, neler konuşuluyor? İsveç de konuşulmuyor. İsveç'te kim, kime yanlamış gördük. Kim Amerika'yla haşır neşir gördük. Kim Batı’nın karşısında iki büklüm gördük. Böyle bir noktada ne İsveç konuşuluyor, ne TÜİK konuşuluyor, ne de emeklinin durumu konuşuluyor.” şeklinde konuştu.

“Asıl mesele bu ucube sistemi değiştirmekte!”

Meral Akşener asıl meselenin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni değiştirmek olduğunu vurguladı:

“Siyasi partilerin görevi, seçmeni velinimet saymaktır. Siyasi partiler muhalefet edilmişse seçmen tarafından; muhalefetin görevi sizi duyup, sizin sesinizi iktidara duyurmak, kamuoyunda bir numaralı sorun hâline, bir numaralı konu haline getirmektir ve bunun çözümünü üretmektir. Biz bunu yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Ama asıl mesele bu ucube sistemi değiştirmekte. ‘Biz bunu bir ittifak sistemi içinde başarabilir miyiz?’ dedik, olmadı. Allah'ın izniyle; Erzurumluların gayretiyle, teveccühüyle 2028’de işaret ettiğimiz kişi inşallah Cumhurbaşkanı olacak ve seçildiği andan itibaren bu ucube sistemi değiştirecek.”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolüne AK Parti, MHP ve CHP’nin “evet” İYİ Parti’nin ise “hayır” oyu verdiğini hatırlatan Akşener; “Biz DEM’li kafalarla beraber değiliz, olmayacağız. NATO’ya İsveç’in Kuran-ı Kerim yakan, yakılmasına müsaade eden İsveç'in pkkya siyasi parti muamelesi çeken İsveç’in NATO’ya alınmasına ramak kaldı. Biz el kaldıran, ‘evet’ diyenlerden olmadık, olmayacağız. ‘Yerli ve milli’ denilen PKK'nın ve PKK'nın bugünkü uzantılarının karşısında el pençe divan duranlardan olmadık, olmayacağız.” dedi.

Akşener, Canan Uçar’ın Erzurumlu emekliler için vaadini açıklayarak konuşmasını sonlandırdı:

“Burada yaşayan emeklilere bin 500 TL her ay para ödeyecekmiş. ‘15 kat trilyonu halkıma, milletime vereceğim.’ diyor. Daha başka müjdeleri de var muhtemelen. Ben de dedim ki; ‘2 bin lira olsa olmaz mı?’ ‘bakacağız’ dedi. 15 katrilyonu alıyoruz, emekliye veriyoruz kardeşim!”

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin