hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
27 NİSAN Cumartesi 17:01

ABB’den engelli vatandaşlara ekonomik destek

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), engelli bireylerin sosyal yaşama katılımını sağlamak ve ekonomik yönden desteklemek amacıyla 100 adet simit camekanı tahsis etti.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-12-2022 13:18   Güncelleme : 09-12-2022 13:34
ABB’den engelli vatandaşlara ekonomik destek

Canlı yayında ve noter huzurunda yapılan kura çekilişiyle belirlenen 100 vatandaş, Başkentin merkez ilçelerinde 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren ekmek teknelerinde satış yapmaya başlayacak.

Bu kapsamda Zabıta Daire Başkanlığında düzenlenen kura çekilişinde 541 başvuru arasından belirlenen 100 kişi simit camekanı işletme hakkına sahip oldu.

Başkentte yaşayan engelli vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini belirten Zabıta Daire Başkanı Olcay Erdal, “Vatandaşlar simit camekanları işletmeye başladıktan sonra oluşturduğumuz heyetlerle camekanların kontrollerini sürdürmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Zabıta Daire Başkanlığında yapılan simit camekanı kura çekilişine katılan Görme Engelliler Federasyonu Başkan Yardımcısı Burhan Gümrükçü ise uygulamanın Ankara’da yaşayan ve ekonomik olarak desteğe ihtiyacı olan engelli vatandaşlara istihdam sağladığına dikkat çekerek, “Engelli kardeşlerimiz için düzenlenen kura çekimi büyük bir hassasiyet ve dikkatle gerçekleştirildi. Bugün çekilişini yaptığımız kura çekimi hak sahibi olan kardeşlerimize büyük bir katkı sağlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin