hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
28 MART Perşembe 16:37

Adapazarında Hayat Var

Hikmet Metin Çavdar
Hikmet Metin Çavdar
Giriş Tarihi : 13-08-2022 02:00

Adapazarı’nda Hayat var

Şehrin Kalbi Yenileniyor. Tarihi Dönüşüm Başlıyor adlı proje lansmanına davet edildik.

Gittik, izledik.

Orhangazi Kültür Merkezi'ndeki hınca hınç dolu oturacak yer yok.

Bana göre son günlerde hazırlanışı mükemmel bir proje tanıtımı izledim.

Mutlu Başkan için çok önceleri yazdığım köşemde  ‘’ses var görüntü yok’’ diye yazmıştım ama bu yazımdan sonra hizmetler çağlayan gibi gelmeye başladı..Demek ki biraz eleştirmek yerine hoşgörülü olmak ve sabır etmek lazımmış.

Bu projeyi izledikten sonra,  Kent-iş, Adapazarı Belediye binası, Çark Caddesi boyunca sağlı sollu devam eden bu proje son yıllarda Adapazarı için yapılacak en büyük hizmet olduğuna görmek Mutlu Başkan kadar beni de mutlu etti.

Mutlu Işıksu Başkan, sunuşu yaparken;

 “ADA Hayat, doğaya, insana, tarihe ve mekâna saygılı bir düsturla, bitki kalitesi ve çeşitliliği yüksek benzersiz peyzaj tasarımı, ferah ve yeşil alan ve avluları; yeni şehircilik akımından yola çıkarak meydanın aşağıya indirilmesiyle, mevcut meydandan daha büyük alana sahip olup, her kattan gökyüzünü gören ferah mimarisi, birçok sosyal ve sanatsal aktiviteleri içinde barındıran Yeni Bir Meydana sahip olacak…

 “Tarihimizden, medeniyetimizden aldığımız ilhamla, şehrimizin asıl kurucusu Orhan Gazi’nin aziz hatırasına minnetle inşa edilecek, kültür ve sanatın izlerini bünyesinde barındıracak Orhangazi Miğfer Müzesi’ni şehrimize kazandırıyoruz.

Orhan Gazi’nin miğferinin birebir aynısını tam 36 kat büyüterek çünkü Osmanlı Devleti’nde 36 padişah vardı, müzeyi yerin altında inşa ediyoruz çünkü Orhan Gazi de bir faniydi, miğferin bir kısmını yer üstünde bırakıyoruz, çünkü Orhan Camii’nin siluetine zarar vermemeliydik, müzenin girişinde Mimar Sinan’ın Selimiye Camii’nde minarelere 3’lü giriş ve çıkış sisteminden esinlendik ve miğferin yani müzenin içerisine girdiğimizde miğferde birebir aynısı olan savaş kalıntıları aydınlanma alanları olarak inşa edildi. Adapazarı Ticaret Müzesi ve Orhangazi Miğfer Müzesi. Birbirlerine çok yakın iki müze, Adapazarı’mızda benzersiz bir kültür hayatının kapılarını aralayacak.” Dedi.

Başkan Mutlu Işıksu, ADA Hayat Projesi’nin anlatımı sonrasında ayakta alkışlanırken, Başkan Işıksu, “Çok Mutluyuz ve hep birlikte şehrimizin yarınları için çok güzel bir yolculuğa çıkıyoruz.

Ekip arkadaşlarımla birlikte bu yolculukta kıymetli hemşehrilerimizin muhabbet ve teveccühünü hep yanımızda hissediyoruz. Adapazarı için tüm güzellikleri hep birlikte başarıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bu proje’yi  bizlerde ayakta alkışladık..

Üzüldüğüm bir tarafında rahmetli Ünal Ozan Başkanın yaptırdığı Adapazarı Hizmet binasını yıkılması ile Ünal Ozan başkanın en son eseri olan Adapazarı Belediye binasının yıkılımı ile de silinmiş olacak.

Yeni Çarşı, Yeni Bir Meydan, Çok amaçlı solon, Orhangazi Miğfer Müzesi, Yeni Evlendirme Dairesi, konferans salonu ve tiyatro salonu, ticaret merkezi ile Adapazarı aşığı Rahmetli Ünal Ozan başkan sağ olsa idi, yapılacak bu ADA Hayat Bu proje’sini izler ve mutlu olurdu.

Bu proje’ye emeği geçen başta Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederim. 

Hayırlı uğurlu olsun…