8 ilde DEAŞ'a yönelik ''Bozdoğan-16'' operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, DEAŞ terör örgütüne yönelik 8 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Bozdoğan-16" operasyonlarında 40 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

GÜNCEL - 24-03-2024 15:48

8 ilde DEAŞ'a yönelik ''Bozdoğan-16'' operasyonu

Bakan Yerlikaya, 8 ilde DEAŞ Terör Örgütüne yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Bozdoğan-16” operasyonlarında 40 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

1 Haziran 2023-23 Mart 2024 tarihleri arasında DEAŞ Terör Örgütüne yönelik toplam bin 316 operasyon düzenlendiğini aktaran Yerlikaya, operasyonlarda 2 bin 733 şüphelinin yakalandığını ve bunlardan; 692’sinin tutuklanarak, 529’unun hakkında adli kontrol kararı verildiğini açıkladı. 

Yerlikaya, teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacaklarını vurgulayarak, ''Tek bir hedefimiz var; O da son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sizlerin duası ve desteği ile durmadan, duraksamadan mücadele etmek.'' dedi.

Cumhuriyet Başsavcılıkları, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüklerince Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, İzmir ve Konya’da düzenlenen operasyonlar sonucu hakkında Yerlikaya şu açıklamada bulundu:

''Adana’da DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 3 şüpheli yakalandı. Afyonkarahisar’da DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 4 şüpheli yakalandı. Ankara’da DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 13 şüpheli yakalandı. Düzce’de DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 1 şüpheli yakalandı. Eskişehir’de DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 3 şüpheli yakalandı. Gaziantep’te DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 2 şüpheli yakalandı. İzmir’de DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 10 şüpheli yakalandı. Konya’da DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 4 şüpheli yakalandı.''

Cumhuriyet Başsavcılıklarını ve operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik eden Yerlikaya, ''Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.'' dedi.

Hibya Haber Ajansı

DİĞER HABERLER
18 ilden 400 satranç sporcusu Adana’da yarıştı

18 ilden 400 satranç sporcusu Adana’da yarıştı

24-04-2024 - GÜNCEL

Bakan Ersoy, Çanakkale Kara Muharebeleri'nin 109'uncu yıl dönümünü kutladı

Bakan Ersoy, Çanakkale Kara Muharebeleri'nin 109'uncu yıl dönümünü kutladı

24-04-2024 - GÜNCEL