hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
05 MAYIS Pazar 04:43

Zengin: ″Milletimiz siyasallaşan yargının faturasını çok defa ödedi″

SAKARYA-09.11.2023-HİBYA-Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Hasan Zengin, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-11-2023 16:06   Güncelleme : 09-11-2023 16:18
Zengin: ″Milletimiz siyasallaşan yargının faturasını çok defa ödedi″

Zengin, Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi kararını tanımayıp, üstüne hak ihlali kararı veren üyeler hakkında suç duyurusunda bulunmasının Türkiye'de hukuk sisteminin alt üst oluşunun en açık göstergesi olduğunu öne sürerek, "Milletimiz siyasallaşan yargının faturasını daha önceler de çok defa ödedi. Böyle bakıldığında ülkemizde olağanüstü bir durum yaşandığı ve bu olağanüstü durumun kabul edilemez olduğu anlaşılmaktadır. Bu karar, demokrasiyle ve hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmadığı gibi hukukun üstünlüğüne olan güveni zedeler ve toplumsal adalet duygusunu sarsar mahiyettedir." dedi.

Hiç kimsenin ve hiçbir kurumun hukukun ilkelerini hiçe sayıp temel değerlere karşı tavır almasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Zengin, şunları kaydetti:

"Yargının net biçimde siyasallaştığı bu düzende, iktidar ve ortakları arasındaki güç mücadelesinin yansımalarını kavgalarını görebiliyoruz bu bizim asli gündemlerimiz olan ekonomik sorunlar ve dış politikada ki güvenlik sorunlarını unutturamayacak. Bu iktidar içi kavganın; milletimizin içindeki, hukuka olan inancının zarar görmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu karar karşısında tek bir vücut olarak durmalı ve demokratik hukuk devletini mutlak anlamda korumalıyız. Bu karar hükümsüzdür ve bu karara karşı bütün siyasiler ve devlet adamları olarak açık bir tavır almak zorundayız. Vatandaşlarımızın hukuk devletine güven duygusu ancak bu şekilde teminat altına alınır."

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin