hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
20 NİSAN Cumartesi 10:47

Verimli toprakta OSB olmaz

SASTOP VE KASTOP Karma OSB için bilimsel rapor hazırlayacaklar.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-08-2022 00:04
Verimli toprakta OSB olmaz

Sakarya Sivil Toplum Platformu 259. Genel Toplantısı 10 Ağustos 2022 Çarşamba günü Orman Park’ta yapıldı. Kaynarca’da Taşoluk ve Okçular köylerine kurulması planlanan içinde kimya sanayinin de bulunması kaygısı taşınılan Karma OSB konusunun da görüşüldüğü toplantıya konuk olarak Kaynarca Ziraat Odası Başkanı İbrahim Çakar da katıldı. 

 

VERİMLİ TOPRAKLARDA OLMAZ

Kaynarca Çevre ve Sivil Toplum Platformu (KASTOP) Başkanı Sedat Balta, Karma OSB konusundaki gelişmeler ve platform çalışmaları hakkında bilgi verdi. Balta, “SASTOP ve KASTOP olarak bir komisyon oluşturup, Kaynarca’da verimli arazilere kurulmak istenen Karma OSB arazisiyle ilgili bilimsel görüşlere yer veren bir rapor hazırlayıp ilimizde ve Ankara’daki yetkili kurumlara sunacağız” diye konuştu.

 

SASTOP Başkanı Önder Döker’in 2022 yılı kısa çalışma özetlerini paylaştığı konuşmasından sonra gündemdeki maddeler görüşüldü. 

 

TREN SEFERLERİ

SASTOP gündeminde Adapazarı Tren Garı’yla ilgili gelişmeler, Sakarya’nın tarım şehri olmasıyla ilgili öneriler, il merkezindeki trafik sorunu konusunda komisyon çalışmaları ve şekerli gıdaların insan sağlığına verdiği zararlar görüşüldü. 

 

Toplantının ikinci bölümünde Sakarya’daki güncel olaylar ele alınarak yöneticilere iletilecek konular kararlaştırıldı. 

 

Tren sefer sayısı ve vagon sayısının artırılması gerektiğini belirtilen toplantıda trenin Pendik’e kadar gitmesinin ulaşımın kalitesini artıracağı belirtildi. 

AdminAdmin