hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
03 MAYIS Cuma 12:15

Son 1 haftada 45 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı’nın faaliyetleri ile ilgili haftalık basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-12-2023 13:20   Güncelleme : 21-12-2023 14:12
Son 1 haftada 45 terörist etkisiz hale getirildi

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, gerçekleştirdiği toplantıda, Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil son bir haftada 45 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirterek, böylece yıl içerisinde etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 120’ye ulaştığını bildirdi.

Aktürk, Türkiye’nin kritik bölge ve coğrafyalarda getirdiği çözüm önerileri ve istikrara sağladığı katkılarla müzakere süreçlerinin vazgeçilmez bir ülkesi olduğunu dile getirdi.

“Gazze için 228 tondan fazla yardım malzemesi ulaştırdık”

Gazze ile ilgili ilk günden bu yana sergiledikleri insani ve adaletli tutumlarını bugün de sürdürdüklerine dikkati çeken Aktürk, “Türkiye, insani yardım konusunda üzerine düşeni yapmaya devam edecektir. Gazze için bugüne kadar Hava Kuvvetlerimize ait 15 uçakla 228 tondan fazla insani yardım malzemesi bölgeye sevk edilmiş, ülkemize getirilen Gazzeli kardeşlerimizin sayısı ise 524 olmuştur.” dedi.

Hudutlarda 346 şahıs yakalandı

Aktürk, hudutlarda son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 346 şahsın yakalandığını aktararak, “Bu şahıslardan 5’i FETÖ, 3’ü PKK/YPG’li olmak üzere 8’i terör örgütü mensubudur. 4 bin 70 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylece, yıl içerisinde hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 13 bin 502’ye yükselmiştir.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin