hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
28 MART Perşembe 22:56

SGM’de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı düzenlendi

SAKARYA - 19.03.2023 - HİBYA - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi’nde (SGM), 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinliği gerçekleştirildi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-03-2023 15:28   Güncelleme : 19-03-2023 15:43
SGM’de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı düzenlendi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi’nde (SGM), 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinliği gerçekleştirildi. Büyük zaferin 108. yılında bir araya gelen öğretmenler ve küçük öğrenciler, uzun süre hazırlığını yaptıkları gösteri, anma etkinliği ve yürüyüşle izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda milli marşın her kıtasını ayrı bir öğrenci okudu. SGM’li öğrenciler daha sonra oratoryo ve drama gösterisiyle bundan tam 108 yıl öne kanlarıyla toprağı sulayan, vatanları için canlarını siper eden kahraman şehitlerin hatırasını yad etti.

Duaların okunduğu, türkülerin söylendiği anma program, alay yürüyüşü ile sona devam etti. Çanakkale’de Türk askerinin ekmek ve üzüm hoşafıyla geçirdiği gün, katılımcılara bu ürünlerin ikram edilmesiyle hatırlandı. Anma programı fotoğraf çekimiyle son buldu.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Ulusumuzun geleceği, evlatlarının istikbali için canlarını ortaya koyan kahraman dedelerimizin bizlere miras bıraktığı bu vatan en kıymetli varlığımızdır. Bu ülkenin çocukları, ecdadının destanını okuyarak, izleyerek büyüyor ve bu ruhla yetişiyor. SGM’de gerçekleştirdiğimiz programla Çanakkale’nin önemini hatırladık, şehitlerimizi dualarla andık. Duygu dolu anlara birlikte şahitlik ettik.” denildi.


Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin