hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
19 NİSAN Cuma 21:39

Sakarya’nın enerjisine katkı sağlayacak 14 bin panelin teslimatı tamamlandı

Büyükşehir Belediyesi, SASKİ marifetiyle şehre kazandıracağı Karaman GES Projesi’nde elektrik üretecek 14 bin panelin tamamının 55 bin metrekarelik alana ulaştığını açıkladı. Son teslimat ile alandaki yerini alan panellerin yakın zamanda montaj işlemleri de tamamlanacak.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-02-2023 13:59
Sakarya’nın enerjisine katkı sağlayacak 14 bin panelin teslimatı tamamlandı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Sakarya’nın enerji üretimine önemli ölçüde katkı sağlayacak Karaman Güneş Enerji Santrali Projesi’nde hizmet verecek tüm panellerin şehre ulaştığını açıkladı. Kurulu gücü 5 megavat olacak ve yılda 4 bin hanenin tükettiği enerjiye eş değer şekilde enerji üretecek güneş panellerinin son teslimatının tamamlanmasıyla birlikte 14 bin panel Sakarya’nın enerjisine katkı sağlamak için alana getirildi. Teslimatı tamamlanan panellerin kısa sürede montaj işlemleri de gerçekleştirilecek. Daha önceki aralıksız çalışmalarıyla projeyi önemli ölçüde tamamlayan ekipler, teslimatı tamamlanan panellerin montajını gerçekleştirdikten sonra enerji üretimi için deneme çalışmalarını da başlatacak.

 

Geleceği öngören anlayışla çağın ötesinde hizmet

Kurum tarafından yapılan açıklamada, “ 55 bin metrekare alan üzerinde hayata geçireceğimiz projemizde hizmet verecek 14 bin panelin teslimat işlemlerini tamamladık. Daha önce teslim aldığımız panellerin hızla montajını gerçekleştirdiğimiz gibi son panellerinde montajını aynı hızda gerçekleştireceğiz. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem Yüce’nin geleceği öngören hizmet anlayışı ile hayata geçireceğimiz Karaman GES Projesi sayesinde Sakarya’yı çağın ötesinde bir hizmetle daha buluşturacağız” ifadeleri kullanıldı.

AdminAdmin