hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
02 MAYIS Perşembe 12:55

Sakaryalılar, 17 Ağustos depremini Demokrasi Meydanı’nda andı

SAKARYA- 17.08.2023 - HİBYA - Sakaryalılar, 17 Ağustos 1999 depreminin 24. yıl dönümünde hayatını kaybedenleri Demokrasi Meydanı’nda dualarla andı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-08-2023 11:53
Sakaryalılar, 17 Ağustos depremini Demokrasi Meydanı’nda andı

Programa Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti Milletvekili Ertuğrul Kocacık, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Necaattin Öztürk, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Muhammed Çalışkan, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, ilçe belediye başkanları, AK Parti ilçe başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Programda “kentsel dönüşüm” vurgusu yapan Başkan Ekrem Yüce, şehirde imar ve yapı stoğu anlamında gerekli adımların atıldığını ve artık tek ihtiyacın kapsamlı bir dönüşüm olduğunu ifade etti. Depremin değil, binaların öldürdüğüne dikkat çeken Yüce, Sakarya’da KONUT A.Ş ve diğer tüm etüt çalışmalarıyla tarihi adımı attıklarını ifade etti ve, “Sadece yara sarmıyor, yara almamak için çalışıyoruz. KONUT A.Ş düzenli yerleşim alanlarının kurulması için tarihi bir adımdır” dedi.

Yüce, Sakarya’da yapı envanteri üzerindeki çalışmaları anlatırken, “Biliyorsunuz ki öldüren aslında deprem değil, binalar. Bu şiarla bizler sadece yaralarımızı sarmıyoruz, yara almamak için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Orta hasarlı yapılarda kat alımı, güçlendirme, zemin iyileştirme gibi uygulamalara gidildi. Ağır hasarlı binalar yıkıldı. Binalara verilen ruhsatlarda zemin etütleri ve raporlamaları şart koşuldu” şeklinde konuştu.

Yatay mimariyle Türkiye’ye örnek olduklarını kaydeden Bakşan Yüce, kentsel dönüşüm için atılan tarihi adımdan bahsederek şöyle devam etti:

“Öncelikle Sakarya’da yatay mimari hâkim. Bu anlamda şehrimiz ülkemize örnek bir şehir. Bunun böyle devam etmesini sağlamalıyız. Depremden hemen sonra 5 katlı binaya izin veren imar planımız değiştirildi ve önce 2 kat daha sonrasında 3 kat yükseklikte binalarla Sakarya’mıza yatay mimari hâkim oldu.  Sakarya’mızın ihtiyacı olan şey: Kentsel Dönüşüm. Göreve geldiğimiz günden itibaren kentsel dönüşüm konusunu öncelikli olarak gündemimize aldık ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığını kurduk."

Vatandaşlarla Türkiye’nin tarihine acı olarak yazılan o geceye dair hatıraları konuşan Başkan Yüce, kayıplar için yeniden başsağlığı diledi. 

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin