hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
07 MAYIS Salı 04:33

Sakarya'da Vatan ve Hürriyet Derneği konferansında Sevr antlaşması konuşuldu

Vatan ve Hürriyet Derneği tarafından geçtiğimiz günlerde organize edilen Lozan konferansından sonra bugün Demiryol-İş Salonunda Sevr antlaşması ve günümüzdeki benzer tehlikeler konuşuldu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-08-2023 12:01
Sakarya'da Vatan ve Hürriyet Derneği konferansında Sevr antlaşması konuşuldu

 Konuşmacılar Kamil Özkan ve Cengiz Arslan, tarihi süreçte Sevr antlaşmasına nasıl gelindiğini yaklaşık 2 saatlik konferansta izleyicilere aktardılar. Konuşmaların tamamı ise Vatan ve Hürriyet Derneği facebook grubuna video olarak eklendi.
Cengiz Arslan : "Sevr Antlaşması Türklüğü yok etme projesiydi. İstanbul'da Halide Edip'İn Sultanahmet mitingleriyle, Anadolu'da İpsiz Receplerin Kuvayı Milliye duruşu ile karşı konuldu ve yok edildi. Önümüzdeki tehlikelere bu açıdan bakmak gerekir."
Kamil Özkan : " Sevr Antlaşması maddeleri büyük Türk milletiyle alay eder gibi uzun uzun yazıldı. Wilson prensipleri bile büyük milletimizle alay ediyordu. Sevr antlaşması zaten uygulanabilir bir durum değildi ,Atatürk ve Silah arkadaşları ile tarihin çöplüğüne atıldı."    
Vatan ve Hürriyet Derneği Genel Başkanı Yaşar Dursun: "Derneğimize ve Bize neden Lozan'ı, Sevr'i konuşuyorsunuz diyorlar. Konuşuyoruz çünkü 15-18 yaşlarında Türk gençleri geleceklerini göremiyorlar. Türkiye'de sessiz bir işgal var ve benzer tehlikeler devam ediyor. Bize emanet edilen bu Vatanı tüm tehlikelerden uzak bir şekilde çocuklarımıza, gençlerimize bırakmak boynumuzun borcudur. İşte bunun için konferanslarımıza devam edeceğiz ve konuşacağız. Geçmişten ders almalıyız"

 

 

AdminAdmin