hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
03 MAYIS Cuma 16:42

Sakarya Bike Fest, "zaman yarışı" Rus pedal Aliaksandr Bereznyak kazandı

SAKARYA - 17.05.2023 - HİBYA - Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin dünyanın en prestijli kupalarını kapsayan Sakarya Bike Fest meşalesi, bu sabah "zaman yarışı" olarak bilinen Tour Of Sakarya ile yakılırken, nefes kesen yol bisikleti yarışının kazananı Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin zamana meydan okuyan Rus pedalı Aliaksandr Bereznyak oldu.

SPOR
Giriş Tarihi : 17-05-2023 15:06
Sakarya Bike Fest,

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, tarihi bir spor şölenine daha ev sahipliği yapmaya başladı. Bisiklet sporunda BMX, MTB ve Tour Of olmak üzere en büyük 3 organizasyonu yine Sakarya'nın oldu. Büyükşehirin girişimleriyle bir bisiklet merkezine dönüşen Ayçiçeği Bisiklet Vadisi'nde Sakarya Bike Fest ismiyle başlayan büyük heyecanın ateşi bu sabah Tour Of Sakarya ile yakıldı.

Son yıllarda şehrin simge noktalarından geçerek sezonun en çok konuşulan yarışı olan Tour Of Sakarya'nın "zaman yarışı" olarak bilinen ilk etabı Ayçiçeği Bisiklet Vadisi, Sakarya Valiliği ve Yenikent Bölgesi güzergahlarında koşuldu. Dünya yıldızı sporcular vadiden start alarak 4.1 kilometrelik parkuru en hızlı tamamlamak için nefes kesen bir mücadele ortaya koydu.

10.30'da ilk yarışçı start aldı, peş peşe belirli periyotlarla tüm yıldız pedallara start verildi. 13 ülkeden 14 takım ve 88 sporcunun katıldığı Tour Of'un ilk turunda zamanlama olarak rekora yakın bir başarı sağlayan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Takımı'nın Rus sporcusu Aliaksandr Bereznyak 05.13.766'lık dereceyle birinci oldu.

Büyükşehir’in sporcusu şehrin simgesi kabağın rengini taşıyan turuncu mayoyu giydi. Çin takımından Fransız sporcu Lucas Andre ise 5.18.673 lük derecesiyle ikinci, Kazakistan ekibi Vino Sko takımında Kazak sporcu Daniil Marukhin 5.18.675'lik dereceyle üçüncü oldu.

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin