hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
01 MAYIS Çarşamba 04:40

Öztrak: ″Ülkemiz dünyada gıda fiyatlarının en hızlı arttığı 5 ülkeden biri haline geldi″

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, hükümetin Türkiye'yi dünyada gıda fiyatlarının en hızlı arttığı 5 ülkeden biri haline getirdiğini bildirdi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-11-2023 13:43   Güncelleme : 03-11-2023 15:17
Öztrak: ″Ülkemiz dünyada gıda fiyatlarının en hızlı arttığı 5 ülkeden biri haline geldi″

Öztrak açıklamasında, "Vitrin yönetim dışarıdan aradığı parayı bulamayınca, enflasyonda eski oyuna dönüldü. Dar ve sabit gelirlilerin; emekçinin, emeklinin, kamu işçilerinin, çalışanların alacağı enflasyon farkının belirleneceği dönem yaklaşırken, enflasyonda yeniden makyaj başladı. TÜİK enflasyonu bir kaç ay sonra yeniden İTO’nun ve EN-AG enflasyonun altına düştü." dedi.

Enflasyon rakamlarına ilişkin açıklama yapan Öztrak şunları kaydetti:

"Bu ay gelen enflasyon verileriyle yeniden değerleme oranı da netleşti. Buna göre farklı bir düzenleme yapılmazsa çeşitli vergi ve harçlardan araç muayene ücretine ve idari cezalara kadar pek çok kalemde fiyatlar önümüzdeki yıl yüzde 60’a yakın artacak. Güzel ülkemizi, Dünyada gıda fiyatlarının en hızlı arttığı 5 ülkeden biri haline getirdiler. Açlık sınırının altındaki asgari ücreti ortalama ücrete dönüştürdüler. Şimdi, alın teriyle geçinen milyonlarca insanın hakkını bir kere daha TÜİK eliyle gasp etmeye, ekonomide yaptıkları hataların faturasını bir kere daha dar ve sabit gelirlinin sırtına yüklemeye hazırlanıyorlar. Onlar milletin halini görmese de millet yaşadığı enflasyonu görüyor, biliyor."

 

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin