hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
02 MAYIS Perşembe 09:04

Kılıçdaroğlu: “Adalet ağacının içindeki kurtları, tek tek temizleyeceğiz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis ve siyasi yasak cezası üzerine Saraçhane’de düzenlenen “Millet, iradesine sahip çıkıyor” mitinginde konuştu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-12-2022 21:03   Güncelleme : 15-12-2022 22:46
Kılıçdaroğlu: “Adalet ağacının içindeki kurtları, tek tek temizleyeceğiz”

Altılı Masa liderleri; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İmamoğlu’na destek için Saraçhane’de buluştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, etkinlikteki konuşmasında, iktidar olacaklarını ileri sürerek,  “11 madde halinde düşüncelerimi sizlerle paylaşacağım. 1; Mevlana der ki, ‘Adalet, kutup yıldızı gibidir. Yerinde sabit durur ve kainat onun etrafında döner.’ Bugün bizi buraya getiren, yaşadığımız adaletsizliktir. Adalet ya gelecek, ya gelecek. 2; adaleti dağıtacak kişi, hukukun üstünlüğü ve vicdani kanaatine göre karar vermek zorundadır. Adalet dağıtacak olan kişi, yani yargıç, hukukun üstünlüğü ve vicdani kanaatine göre karar vermek zorundadır. Bu yapılmadığı takdirde, adaletsizlik olur.” dedi.

“Adaleti dağıtacak kişi, kralın sofrasına, sultanın sofrasına, sarayın sofrasına asla oturmaz” diyen Kılıçdaroğlu, “Çünkü sofraya oturan alimin verdiği fetva, yanlıştır ve doğru olmaz. 4; milli irade. 1921 ve 1924 anayasalarının birinci maddesi şudur: ‘Hakimiyet bila kaydü şart milletindir.’ Bugünkü diliyle, yeni anayasada ve meclisin duvarında yazılı olan ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.’ Milletin iradesine bugün darbe vurulmuştur. 16 milyon İstanbullunun iradesine bir yargıç aracılığıyla darbe vuruldu. Biz, milli iradeyi yeniden ama yeniden inşa edeceğiz.” diye konuştu.

“Adalet ağacının içindeki kurtları, tek tek temizleyeceğiz”

Kılıçdaroğlu, “Madde 5; adalet, bugün yaşadığımız Türkiye'de, temel bir Türkiye sorununa dönüşmüştür. Çünkü, sokakta herhangi bir vatandaşa sorun, ‘Bu ülkede adalet var mıdır’ diye; emin olun büyük bir kısmı, ‘Bu ülkede adalet yoktur’ diyecek. Ama bizler, Altılı Masa olarak adalet konusunda kararlıyız ve adaleti bu ülkeye mutlaka ama mutlaka getireceğiz. Hiç endişe etmeyin. Asla ve asla bir daha bu manzaraları yaşamayacaksınız.” ifadelerini kullandı.

Altıncı madde için “Yargıyı itibarsızlaştıranlar var” diyen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Yani yargıç koltuğunda oturup, yargıyı itibarsızlaştıranlar var. Asla unutmayın; ağacın kurdu kendi içindedir. Uyuşturucu baronlarına ses çıkarmazlar. Parti teşkilatından gelenleri hakimlik, savcılık koltuğuna otururlar. Çetelerle yan yana gezerler. Dolayısıyla bu tabloyu da değiştireceğiz. O adalet ağacının içindeki kurtları, tek tek temizleyeceğiz. 7; güzel bir atasözümüz var. ‘Zulmün artsın ki tez zeval bulasın’ der. Zulüm bugün mü var? Hayır. Öteden beri bu ülkede bir zulüm var. Dolayısıyla bu tablo zulmün arttığı bir tablodur. Bu da yakında zeval bulacaklar demektir ve onları göndereceğiz.”

“Hiç kimse, hiçbir güç Ekrem İmamoğlu'nu İstanbul'a hizmet etmekten alıkoyamaz”

İmamoğlu hakkında verilen kararın kabul edilemeyeceğini söyleyen Kılıçdaoğlu, “Toplum vicdanını yaralamıştır. Toplumun vicdanı kanamaktadır. Şunu herkes çok iyi bilsin: Ekrem Başkan hakkında verilen karar, bize bir milimlik dahi geri adım attırmayacaktır. Ve biz, kararlılıkla başkanın arkasında duracağız. 9; adaletsizliği, kural haline getirenleri göndereceğiz. Milli iradeye, darbe yapanları göndereceğiz. Altılı Masa kararlı. Adaleti getireceğiz.” açıklamasında bulundu.

Kılıçdaoğlu, “Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın” diyerek, “Bu, bir 100 metre koşusu değil. Bu bir maratondur ve maratonun sonuna geldik. Altı ay sonra yeni bir Türkiye'yi göreceksiniz. Güzel bir Türkiye'yi göreceksiniz. Kucaklaşan bir Türkiye'yi göreceksiniz. Bereketli bir Türkiye'yi göreceksiniz. 11; sevgili İstanbullular, asla başınızı öne eğmeyin. Önümüzde 6 ay kaldı, geliyoruz. Siz de haykırın. İktidar olmak için geliyoruz. İktidar olacağız.” şeklinde konuştu

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin