hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
07 MAYIS Salı 16:22

Karaman Muhtarı Mustafa Çalık cami çıkışı aşure ikram etti

17 Ağustos Camii çıkışı, Karaman Mahallesi Muhtarı Mustafa Çalık önderliğinde gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlar tarafından kendilerine ikram edilen aşureden tattı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-08-2023 16:52   Güncelleme : 11-08-2023 17:14
Karaman Muhtarı Mustafa Çalık cami çıkışı aşure ikram etti

Birliğin ve beraberliğin simgesi olan aşure, Adapazarı Karaman Mahaallesi muhtarı Mustafa Çalık önderliğinde  Cuma namazı çıkışı 17 Ağustos cami çıkışı ikram edildi.

 Muhtar çalık; vatandaşların ilgi ile karşıladığı aşure dağıtımında Muharrem ayının önemine değinerek bir açıklamada bulundu.

 Çalık her yıl geneleksel olarak ikram ettiğimiz aşure için, “Muharrem ayı içerisinde ilerliyoruz. Bütün milletimizin Muharrem ayının hayırlara vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyorum. Muharrem ayı kitabımızda Allah’ın haram kıldığı aylardan birisidir. Allah’ın haram kılmasının anlamı ise şudur; bu ayda diğer aylara göre daha fazla dikkat ve hassasiyetin, kötülükten uzak durmanın, birliğin, dirliğin, huzurun, ikramın, kardeşliğin öne çıktığı bir mevsimin içerisindeyiz. İbadet açısından bakıldığında bu ayı Hz. Peygamber’in oruç tutma yönüyle müminlere oruç tutmalarını tavsiye ettiğini ve oruç tutmanın Peygamber’imizin sünnetlerinden biri olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin