hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
19 NİSAN Cuma 20:52

İYİ Parti, İstanbul’da “Kadın Yükselmezse Alçalır Vatan’’ çalıştayı düzenleyecek

İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanlığı tarafından "Kadın Yükselmezse Alçalır Vatan" başlığı ile düzenlenen kadın çalıştayları serisinin sekizincisi 19 Mart 2023 Pazar günü İstanbul'da gerçekleştirilecek.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-03-2023 11:21   Güncelleme : 18-03-2023 11:49
İYİ Parti, İstanbul’da “Kadın Yükselmezse Alçalır Vatan’’ çalıştayı düzenleyecek

İYİ Parti’den yapılan açıklamaya göre, 81 kente yönelik kadınların farklılaşan sorunlarını ortaya çıkarmak ve ortaklaşan sorunlara çözüm önerileri geliştirmek için, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in himayelerinde düzenlenen çalıştayların en önemli çıktısını, ulusal politikaya yön vermek amacıyla yerel ve bölgesel düzeyde hazırlanacak kadın temalı il ve bölge bildirgeleri oluşturuyor. Çalıştaylarda pozitif ayrımcılık kaygısıyla kadınlara yönelik cinsiyet kotası, yüzde 20 olarak erkeklere uygulanıyor.

Çalıştaya İstanbul’un yanı sıra; Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinden de katılım sağlanacak. Sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, akademisyenler, kadın kooperatifleri, oda ve borsa temsilcileri ile toplamda 200’ü aşkın kişinin katılım sağlayacağı çalıştay, iki ayrı oturumda gerçekleşecek.

Çalıştayın ilk oturumunda, her şehrin temsilcileri yurttaş masalarında bir araya gelerek, kendi kentlerinde yaşayan kadınların karşılaştığı sorunları, bu sorunların kaynağını ve çözüm önerilerini tartışacak. Tartışmanın ardından her il için tespit edilen sorunlar ve çözüm önerilerini içeren il bildirgeleri hazırlanacak. İl masalarından birer temsilcinin seçilmesiyle bölge masasında devam edecek olan ikinci oturumda, kadınların bölge genelinde yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri üzerine tartışmalar yürütülecek, ortak görüşler ve öneriler doğrultusunda kadın temalı bölge bildirgeleri hazırlanacak.

Çalıştay, 19 Mart 2023 Pazar günü 10.00-17.00 saatleri arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çırpıcı Sosyal Tesisi’nde (İBB Çırpıcı Sosyal Tesisi - Osmaniye Mah. Çırpıcı Koşuyolu Sok. No.18 Bakırköy Metro - Metrobüs ve Tramvay Zeytinburnu Durağı.) gerçekleşecek.

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin