hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
02 MAYIS Perşembe 05:30

İmamoğlu: Dünya'nın En Güzel Üç Megapolünden Biri Haline Getireceğiz.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tarihi yarımadanın göbeğindeki Laleli Ordu Caddesi’ndeki düzenleme çalışmalarını başlatıp, 40 yıllık eski binası yıkılan Gedikpaşa Katlı Otoparkı’nın temelini attı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-11-2022 14:58   Güncelleme : 02-11-2022 15:39
İmamoğlu: Dünya'nın En Güzel Üç Megapolünden Biri Haline Getireceğiz.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “150 Günde 150 Proje” maratonu kapsamında, tarihi yarımada için iki önemli çalışmayı başlattı. Laleli Ordu Caddesi’ndeki düzenleme çalışmalarını başlatan İmamoğlu, 40 yıllık eski binası yıkılan Gedikpaşa Katlı Otoparkı’nın temelini attı. Ordu Caddesi üzerinde gerçekleştirilen etkinlikte, İmamoğlu ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Alpay birer konuşma yaptı.

Tüm kent genelinde olduğu gibi, tarihi yarımadada yaptıkları hizmetlerde de sürece düzenli, özenli, planlı ve programlı bir bakışla yaklaştıklarını vurgulayan İmamoğlu, “Bu iradeyi ortaya koyarken de hem katılımcılığı hem şeffaflığı hem de yakın çevresiyle olan maksimum Iletişimi önde tutan ve her tarafıyla süreci ele alan ve ona göre de doğru adımları atma gayreti içerisinde olan bir yönetim olduğumuzu da ifade etmek isterim. Daha öncesinde bu tür alanların yıllarca bekletilmesi ya da görmezden gelinmesini, bir ihmal ve başka bir niyetin peşinden gitme olarak da tarifleyebilirim. Sonuçta, uzun yıllardır biliyoruz ki, örneğin Beyazıt Meydanı, örneğin Ordu Caddesi hiç de bu tarihi dokuya, Suriçi’ndeki bu binlerce yıllık, dünyanın en güzel kentinin en üst seviyedeki dokusuna yakışmadığını hepimiz biliyoruz. Ama artık bu tabloyu hep birlikte düzeltmenin de keyfini yaşıyorum. İstanbul'u bilimin, uzmanlığın ışığında ve tüm tarafların da katılımıyla harekete geçirip, işlerimizi yönetiyoruz. İnsana saygıyı ve kente özen göstermeyi, tarihi dokusuna, maneviyata dönük hassas davranmayı da önemli bir ilke olarak hayatımızda her daim ön planda tutuyoruz” dedi.

Yaklaşık 40 yıldır bölgede hizmet veren Gedikpaşa Otoparkı’nı da depreme dayanıksız olması nedeniyle yıktıklarını, bugün yeni ve modern bir otopark için temel atacaklarını aktaran İmamoğlu, “Böylece tarihi yarımada içerisinde iki önemli konuyu harekete geçirmiş oluyoruz” diye belirtti.

Kentin yılda 16-17 milyon turiste ev sahipliği yaptığını söyleyen İmamoğlu, amaçlarının yılda 30 milyon turisti İstanbul’da ağırlamak olduğuna vurgu yaptı. “30 milyon turist demek, bu şehrin ekonomisini bir anda 1,5 kat yukarıya çıkartmak anlamına geliyor” diyen İmamoğlu, Fatih ilçesinin bu artışın sağlanmasında ana merkez olduğuna dikkat çekti.

 Dünyanın yüzyıllar boyu hayranlığını kazanmış İstanbul'umuzun, Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılında da hayranlığını en üst seviyeye taşıyan ve hem turist kapasitesiyle hem turist memnuniyetiyle hem ticari geliriyle hem zenginliğiyle hem refah düzeyiyle, gelir paylaşımıyla, çalışanını memnun eden yönetimiyle, İstanbul'u dünyanın en yaşanabilir, en güzel üç megapolünden biri haline getireceğiz. 

AdminAdmin