hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
29 MART Cuma 04:34

Gümrük kapılarında oy verme işlemine ilişkin detaylar yayımlandı

Yüksek Seçim Kurulunca (YSK), Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde gümrük kapılarındaki oy verme işlemine ilişkin genelge, Resmi Gazete'de yayımlandı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-03-2023 09:55   Güncelleme : 19-03-2023 11:43
Gümrük kapılarında oy verme işlemine ilişkin detaylar yayımlandı

Genelgeye göre, gümrük kapılarında oy verme işlemi, 27 Nisan Perşembe günü saat 08.00'de başlayacak ve 14 Mayıs Pazar günü saat 17.00'ye kadar sürecek.

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, 27 Nisan Perşembe günü başlayacak oy verme işleminde, özel imal ettirilmiş ve "Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu" filigranı bulunan beyaz renkteki birleşik oy pusulaları ve ön yüzünün sol üst köşesinde YSK amblemi yer alacak şekilde hazırlanan filigranlı sarı renkteki zarflar ile "Tercih" ve "Evet" mührü kullanılacak.

Gümrük kapılarında görev yapacak kurullar, sandık kurulları, sandık kurullarında görev alamayacaklar, oy torbaları ulaştırma komisyonunun oluşumu ve görevlerine ilişkin esaslar da genelgede yer aldı.

Sandık çevresinde düzenin sağlanması ve yasaklar, oy verme araçları ve tesliminin de belirlendiği genelgede, oy verme yeri ve zamanı, oy verme yeterliğinin tespiti ile engellilerin oy kullanması, okuma yazma bilmeyen seçmenlerin oy kullanmalarına ilişkin ayrıntılar da bulunuyor.

Genelgede, torbaların açılması, zarfların sayımı ve geçerli olmayan zarflara ilişkin,detaylar da yer aldı.

Oy pusulalarını geçersiz kılmayacak durumlara ilişkin bilgiler de genelgede bulunuyor.

Genelgenin detayları şöyle:

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2023/03/20230319-3.pdf
Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin