hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
02 MAYIS Perşembe 08:58

Gazeteci Sibel Hürtaş’ın Meclis’e girişi yasaklandı

TGS Ankara Şube Başkanı, gazeteci Sibel Hürtaş’ın TBMM’ye girişine yasak getirildi. Hürtaş, Meclis'te görüşülen sansür yasasını siyah maske takarak protesto etmişti.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-10-2022 21:46
Gazeteci Sibel Hürtaş’ın Meclis’e girişi yasaklandı

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şube Başkanı, gazeteci Sibel Hürtaş’ın TBMM’ye girişine yasak getirildi. Sibel Hürtaş, sansür yasası olarak bilinen kanun teklifini izlemek için bugün TBMM’ye gitti. Ancak nizamiyedeki giriş noktasında polisler, Hürtaş’a Meclis’e girişinin yasaklandığı bilgisini verdi.

TGS Ankara Şubesi de Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

“TGS Ankara Şube Başkanı Sibel Hürtaş’ın, sansür yasasının görüşmelerini takip etmek amacıyla gittiği Meclis’e girişi yasaklandı. Sansür yasası çıkmadan yasaklar başladı. Susmayacağız.”

‘YASA ÇIKMADAN UYGULAMASINA BAŞLANMIŞ’

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yasak kararına tepki gösterdi.

Altay, “Yasa çıkmadan yasanın uygulamasına Meclis Başkanlığımız başlamış öyle görülüyor. Türkiye Gazeteciler Sendikası Ankara Şube Başkanı ve parlamento muhabiri Sibel Hürtaş’ın Genel Kurul basın bölümüne alınmasına bir yasak gelmiş. Bunu neyle izah edecek Meclis Başkanlığı bilmiyorum. Ama bu doğru değil, kabul edilemez. Basın hürdür sansür edilemez ilkesine çok aykırı. Ayrıca gazetecilerin görevini yapmasını engellemekte Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’nın işi değil. Herkes aklını başına alsın, ben karar veririm olur mantığıyla devlet idare edilmez” ifadelerini kullandı.

Hürtaş dün TBMM’ye gelerek sansür yasası görüşmelerini takip etmiş ve bir grup gazeteci ile birlikte siyah maske takarak sansür yasasını protesto etmişti.

AdminAdmin