hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
20 NİSAN Cumartesi 11:41

DEVA Partisi Karaman İl Başkanı ve gazeteciye saldırı: MHP'lileri işaret ettiler

DEVA Partisi Karaman İl Başkanı Burak Demirer ve gazeteci Hüseyin Ölger, MHP Karaman Merkez ilçe başkanı Muhammet Mustafa Gözel’in de içerisinde bulunduğu grubun saldırısına uğradı. Demirer ve Ölger,

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-08-2022 02:37
DEVA Partisi Karaman İl Başkanı ve gazeteciye saldırı: MHP'lileri işaret ettiler

DEVA Partisi Karaman İl Başkanı Burak Demirer ve gazeteci Hüseyin Ölger, MHP Karaman Merkez ilçe başkanı Muhammet Mustafa Gözel, yönetim kurulu üyesi İbrahim Alp Arslan’ında içerisinde bulunduğu grup tarafından saldırıya uğradı.

Konuyla ilgili Serbestiyet’ten Mücahit Enes Turbil’e konuşan  Demirer şunları söyledi:

“Burada Kazım Karabekir ilçesinde kaçak bir yapı var kaçak yapının inşaatıyla ilgili belediyenin denetimsizliği var. Bu inşaatı da belediye encümeni opere ediyor öyle bir durum var. Bir şahıs yapının kaçak olduğuyla ilgili kaymakamlığa ve belediyeye bu yapının kaçak olduğuyla ilgili başvuruda bulunuyor. Konuyla ilgili bir araştırma başlatmak amacıyla bizde bunu yerel basında bir internet sitesinde haberleştirdik, bildiri yayınladık. Aynı zamanda orada belediyenin araçlarının kullanıldığına yönelik elimizde video var kaçak bir yapıda belediyenin araçlarının kullanılması söz konusu.

Bunları içeren bir bildiride bulunduk akabinde olay farklı yöne gitti dün akşam arkadaş grubumla İmaret Camii mevkiinde çay ocağında eski Milliyetçi Hareket Partisi Karaman İl Başkanı Mustafa Köpüklü ve birkaç arkadaşımla oturuyorken Milliyetçi Hareket Partisi merkez ilçe başkanı ve ekibi geldiler pata küte girdiler. 9 kişilerdi yüz çevremde, bel ve bacak bölgemde darp izleri var. Hastaneden eve geldim karakola gideceğim suç duyurusunda bulunacağım. Genel başkan yardımcılarımız geliyor zaten konu hakkında açıklama da bulunacağız. Olayın görüntüsü var çay ocağının güvenlik kamera görüntülerini arkadaşlarımız aldılar ama daha izleme durumu olmadı Milliyetçi Hareket Partisi bu konuya çöküyor diye üstüne gitmedik, şuan elimizde ama davanın seyrine göre birkaç gün içerisinde kamuoyuyla paylaşacağız.”

"NEDEN GÖZALTINA ALMIYORSUNUZ?"

Gazeteci Hüseyin Ölger, DEVA Partisi il başkanının MHP’li K. Karabekir belediyesi hakkında bazı açıklamalarda bulunacağını haberleştirdikten sonra Karaman emniyet müdürünün arayarak ilçeye gitmemelerini, saldırı olabileceğini söylediğini belirtti.

Ölger ayrıca, saldırının ardından gecenin saat üçte hastaneye gelen emniyet müdürünün ise "saldırıyı yapanları niye gözaltına almıyorsunuz" sorusuna, “tanıdığımız insanlar, sabah bir bakarız” dediğini ve bunun bir skandal olduğunu ifade etti.

DEVA Partisi Konya İl Başkanlığından yapılan açıklamada ise “Karaman İl Başkanımız ve M. Burak Demirer ve beraberindeki bir basın mensubu, saat 00.15 sıralarında MHP Karaman Merkez İlçe Başkanı ve beraberindeki yaklaşık 10 kişinin sopalı saldırısına uğramışlardır. Konya İl Başkanımız Dr. Seyit Karaca ve Teşkilat Başkanımız Av. Sefa Coşkun Karaman’a hareket ederek İl Başkanımız M. Burak Demirer’in durumu ile ilgilenmektedir. Bir gün sonra yapacakları basın açıklaması ile ilgili olduğu düşünülen saldırıyı yapanları lanetliyoruz. Hukuksuzlukları dile getirme noktasında gayret eden başkanımızı ve bizleri bu tür saldırılar yıldıramaz” İfadeleri kullanıldı.

GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI KARAMAN'A GİDİYOR

Açıklamada ayrıca, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcıları Sadullah Ergin, Medenî Yılmaz ve Mustafa Yeneroğlu'nun konuya ilişkin Karaman İl Teşkilatını ziyaret ederek Cuma Namazı sonrası saat 14:00’te Karaman İl Teşkilatında konuya ilişkin basın açıklaması yapacağı bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Merkez İlçe Başkanı Muhammed Mustafa Gözel ve 1 zanlı gözaltına alındı.

AdminAdmin