hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
07 MAYIS Salı 03:34

Depremzedelere Uyku Tulumu Seferberliği

Sakarya'da 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin acısını yaşayan Adapazarı Halk Eğitim Merkezi'ndeki öğretmenler, kursiyerlerin desteğiyle "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar için kışlık kıyafetler dikiyor.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-02-2023 16:07
Depremzedelere Uyku Tulumu Seferberliği

Sakarya'da 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin acısını yaşayan Adapazarı Halk Eğitim Merkezi'ndeki öğretmenler, kursiyerlerin desteğiyle "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar için kışlık kıyafetler dikiyor. Her gün 1500 adet dikilen Uyku Tulumları afet bölgesini gönderiliyor.
Büyük çoğunluğu yaklaşık 24 yıl önceki Marmara Depremi'ni yaşamış halk eğitim merkezinin öğretmenleri, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen asrın felaketinin ardından bölgedeki insanlara yardımcı olmak için harekete geçti.
Gönüllü kursiyerlerle uyku tulumu polar eşofman takımı, atkı, bere, eldiven, şapka, uyku tulumu ve battaniye gibi ürünler diken öğretmenler, soğuk kış gününde zor zamanlar geçiren depremzedelere destek olmak için çaba harcıyor.

 Kursiyer Ayşe Avcı, ben 17 Ağustos 99 depreminin 4. Gününde kızını kucağına almış bir anne olarak çaresizlik içinde doğan bebekleri düşünmedin edemiyorum, anneleri daha çok çaresiz ve bizlerde bu annelerin ellerinden tutup kaldırmak istiyoruz.
Depremi yaşamış biri olarak deprem bölgesindeki insanlara elimizden geleni yapıyoruz.

99 depremini yaşamış Muammere Batıboylu,  Burada depremzedelere bereler şapkalar süeterler yelekler patikler battaniyeler örüyoruz ve elimizden gelen her şeyi depremzedeler için yapıyoruz.

Kurs Hocası Aslı Şumlulu,  Tam bir seferberlik ruhu ile burada çalışmalarımıza başladık. Şu anda depremzedeler için uyku tulumu üretiyoruz. Su tulumlarımızı su geçirmez ve soğuktan korunaklı olarak dikiyoruz, inş Allah depremsellerin ısınmalarında bir nebze faydası olur.

Adapazarı Halk Eğitim Müdürü Faruk Kıral, deprem bölgesindeki insanlarımızın bu kış şartlarında, onların acılarını bir nebze dindirebilmek amacıyla, kalın eşortman, polar dikimine, çocuklara yönelik şapka bere eldiven patik dikiyoruz. Bölgede yaşayan insanlara kış şartlarını hafif atlatabilmeleri için uyku tulumu dikimine başladık. Uyku tulumları yetişkinler için ve çocuklar için yapılıyor. Sakarya genelinde Halk eğitim merkezlerinde diktiğimiz 1500 adet uyku tulumunu deprem bölgelerine gönderiyoruz.

AdminAdmin