hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
07 MAYIS Salı 15:17

CHP'li üst düzey isimden kritik değerlendirme: 'Süreç böyle giderse çoklu adaya doğru gidecek'

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, CHP’li üst düzey bir yöneticiyle yaptığı görüşme üzerine “Süreç böyle giderse çoklu adaya doğru gidecek" değerlendirmelerini köşesine taşıdı.

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 08-09-2022 13:39   Güncelleme : 08-09-2022 13:44
CHP'li üst düzey isimden kritik değerlendirme: 'Süreç böyle giderse çoklu adaya doğru gidecek'

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, “’Süreç çoklu adaya doğru ilerliyor’” başlıklı bir yazı  kaleme aldı.

Erkin bugünkü yazısında, isim vermeden CHP’li üst düzey bir yöneticiyle yaptığı görüşmeyi okuyucularına aktardı.

Erkin, CHP’li ismin “Süreç böyle giderse çoklu adaya doğru gidecek ve ikinci tura kim kalırsa o isim ittifak tarafından desteklenir” dediğini ifade etti.

Yazının ilgili kısmı şöyle:

Dün… CHP'li üst düzey bir yöneticiyle konuştum.

 Kemal Kılıçdaroğlu'na çok yakın isimlerden biri. Kulis notu olarak aktarmakta fayda var o yöneticinin kurduğu cümleleri:

“Başından bu yana Kemal Bey'e masanın bu kadar büyümesinin doğru olmadığı söylendi. Ancak Genel Başkan demokrat bir isim ve herkesle buluşmanın doğru olduğunu savundu. Bugün geldiğimiz noktada CHP'nin adayı Kemal Bey. Gönüllerin adayı değil bunu kimse unutmasın ve sık sık masaya çağrı yaptı şu ana kadar karşılık alamadı. Süreç böyle giderse çoklu adaya doğru gidecek ve ikinci tura kim kalırsa o isim ittifak tarafından desteklenir.”

Bu cümlelerin ardından CHP'nin ağır toplarından Gürsel Tekin'in “HDP'ye de bakanlık verilebilir” açıklamasının ardından İYİ Parti'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan “ülkücü” kanadından ciddi eleştiriler geldi. Bu açıklamalara İYİ Parti lideri Meral Akşener de Yeniçağ TV'de “öfkeli” bir şekilde destek verdi: “Gürsel Tekin çok tecrübeli CHP'nin kilit taşlarından birisidir. Böyle bir cümle kurduğuna göre, kanaat belirttiğine göre partisinin görüşlerini iletiyor demektir. Bizim de diğer siyasi partilerle olan iletişimimize herkes saygı duymak zorunda.”

Aynı röportajda Akşener, “Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu masadan çıkacak adayın vasıflarına dair ilan ettiği vasıflar var, ben onların her fırsatta ‘doğru olduğunu' söyledim. Benim eklediğim şey, kazanacak bir adayla yola çıkmamız gerekli. Hâlâ burada duruyoruz” dedi. Yani… Daha önce partinin ağır toplarından Koray Aydın'ın 7 Aralık 2021'de Habertürk'te kurduğu cümleyi (Kazanmama ihtimali olan bir ismin adaylığına evet demeyeceğiz) kurdu Akşener: “Kazanacak bir adayla yola çıkmamız gerekli.”

AdminAdmin