hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
03 MAYIS Cuma 09:06

CHP'li Çetin: ″Yüz yüze eğitimler, eğitimin vazgeçilmez yöntemidir″

SAKARYA-14.02.2023-HİBYA- Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Adapazarı İlçe Başkanı Füsun Çetin, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-02-2023 12:20   Güncelleme : 14-02-2023 12:38
CHP'li Çetin: ″Yüz yüze eğitimler, eğitimin vazgeçilmez yöntemidir″

Çetin, üniversitelere yönelik alınan uzaktan eğitim kararı hakkında, "AK Parti iktidarı deprem felaketinin ilk gününden bu yana sorumlusu olduğu felaketten toplum üzerindeki baskısını genişletip artırarak çıkmaya çalışıyor. Erdoğan ve ardından YÖK’ün üniversitelerin online eğitime devam edeceğini açıklaması da bu sürecin bir parçası. Kamu tesisleri ve oteller için hiçbir düzenleme önermeyen iktidarın gözden çıkardığı ilk şey üniversite eğitimi oldu." dedi.

Halkın, depremin ilk gününden itibaren depremzede vatandaşlarla birlik olduğunun altını çizen Çetin, tüm dünyaya örnek olacak büyük bir dayanışma örneği sergilendiğini söyledi.

Çetin, "AK Parti iktidarının online eğitim kararı ile üniversite gençliğinin geleceğinin çalındığı, depremzede öğrencilerin ise günlük yaşama dönüşünün olanaklarından uzaklaştırıldığı bir tabloyla karşı karşıyayız." diyerek şunları kaydetti:

"İnşaat sektörünün elinde bulunan 2 milyona yakın boş konut, 2 milyondan fazla insana barınma imkânı sağlayacak 13 binden fazla boş tesis hali hazırda varken KYK yurtlarının boşaltılması, bu sürecin yükünün yine genelde vatandaşa özelde öğrencilerimize yıkıldığının somut ifadesidir."

Yüz yüze eğitimlerin, eğitimin vazgeçilmez yöntemi olduğunu ifade eden Çetin, "Hiçbir istişareye dayanmayan akıldan uzak, bilimsel bir temeli olmayan bu karar son derece hatalıdır. Her afet durumunda önce eğitimi göz ardı etmek hükümetin en büyük yanlışı. Afetlerde ilk olarak eğitimi feda edersek daha çok afetle karşılaşmaya devam ederiz." diye konuştu.

Çetin, devletin depremzedeler için bütün imkanlarıyla seferber olması gerektiğini vurgulayarak,  "Kamu ya da özel tüm otel ve konaklama tesisleri ile toplu konutlar başta olmak üzere şirketlerin elindeki bütün konutlar ücretsiz olarak depremzedelere açılmalıdır. Depremzede aileler ve çocukları bir başına, koşulları yetersiz yurtlara itilemez." dedi.

"Depremden doğrudan ya da dolaylı olarak etkilenen hiçbir öğrencinin hak gaspına uğramayacağı biçimde üniversitelerde yüz yüze eğitim için gerekli tedbirler alınmalıdır" diyen Çetin, "Başta barınma olmak üzere ücretsiz ve nitelikli bir eğitimin tüm koşulları sağlanmalıdır.
Acımız çok büyük, yaralarımız çok taze. Dayanışmayla hayata tutulacağız; birlikte iyileşme mücadelesi vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Çetin, "Üniversiteleri tatil etmek, tamamen uzaktan eğitime geçmek çözümsüzlüktür. Yapmayın gençleri hayattan koparmayın. Bu sene mezun olacak gençler sadece 1,5 yıl yüz yüze eğitim almış olacak. Bu bir kuşağı kaybetmek demek. Yapmayın." şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin