hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
04 MAYIS Cumartesi 04:04

CHP'li Çetin: ″Size verilecek en anlamlı helallik, sandıkta iktidarınızı devirmek olacaktır″

SAKARYA - 01.03.2023 - HİBYA - CHP Adapazarı İlçe Başkanı Füsun Çetin, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-03-2023 15:59   Güncelleme : 01-03-2023 17:13
CHP'li Çetin: ″Size verilecek en anlamlı helallik, sandıkta iktidarınızı devirmek olacaktır″

Çetin açıklamasında, "Basında çıkan haberlerde Kızılay, depremin üçüncü günü Ahbap’a 46 milyon TL tutarında çadır satışı gerçekleştirmiş. Ayrıca elindeki stokları ve gönderilecek yardımları da cemaat, tarikat vakıf ve derneklerine yönlendirdiği ileri sürülmüştür.

Vatandaş can derdindeyken, enkaz altında canlar varken, dondurucu soğukta dışarıda üşürken Kızılay’ın çadırları bedelsiz dağıtmak yerine satması asli görevinden uzaklaşan kurumun ticarethane haline geldiğini açıkça göstermektedir. Kuruluş amacı, hiçbir ayrım yapmaksızın insanın acısını önlemeye veya hafifletmeye çalışmak, insanın hayatını ve sağlığını korumak olan Kızılay’ın ayrıca elindeki stokları ve gönderilecek yardımları da cemaat, tarikat vakıf ve derneklerine yönlendirdiği ileri sürülmektedir. Ülkemizin en köklü kurumlarından olan 155 yıl öne kurulan Kızılay, iktidar tarafından ticarethaneye çevrilmiştir. Türkiye Tek Yürek adıyla düzenlenen bağış kampanyasında vatandaşlardan Kızılay’a para toplanırken, çocuklar kumbarasında biriktirdiği parayı, harçlıklarını bağışlarken, böyle bir afet zamanında Kızılay’ın çadır satıyor olması kuruma olan güveni bir kez daha derinden sarsmıştır." ifadesini kullandı.

CHP Adapazarı İlçe Başkanı Füsun Çetin şöyle devam etti:

"Depremzedeler çadır ve bir tas sıcak çorba beklerken, “Kızılay Nerede” diye sorarken, Halk yardım beklerken, Kızılay bırakın yardım etmeyi kar etme derdine düşmüş! Kızılay'ın kamu yararı değil kâr amacı güden bir kuruluşa dönüştüğü tescillenirken ülkeyi şirket gibi yöneteceğiz diyenlerin bu konuda aldıkları mesafe de insanların vicdan duygusunu ticaret konusu yapacak kadar ustalaştıkları bu olayla bir kez daha ortaya çıkmış oldu! Kızılay nerede, neden çadır yok diye soranların ‘’Ülkeyi şirket gibi yöneteceğiz” diyenlerce

Vatan haini ilan edilmesi, hakarete uğraması, bu durumu protesto edenlerin gözaltına alınması, darp edilmesi bu gerçeğin tüm çıplaklığı ile açığa çıkmasından! Ülke büyük bir felaketi yaşarken Kızılay nerede diye soranlar, merak edenler artık şunu iyi biliyorlar Kızılay meğer satış ve pazarlama yapmakla meşgulmüş.

Kızılay’da ortaya çıkanlar; çürümüş bir sistemin bastırılamayan kokusudur. Kızılay başta olmak üzere tüm kurumlarda liyakat sahibi rant çarkının dişlisi olmayan vatansever kadroların egemen olduğu bir anlayışı egemen kılmanın kaçınılmaz ve en acil ihtiyacımız olduğu gerçeğini bir kez daha ortaya çıkarmıştır.

Ne cebindeki okul harçlığını o gün aç kalmayı göze alarak Kızılay zarfına koymaktan imtina etmeyen çocuklarımız ne bunca acıyı yaşattığınız bir ülkenin vatandaşları olarak helallik melallik vermiyoruz. Size Helallik vermek daha fazla kitlesel ölümler daha fazla baskı daha fazla yoksulluk daha fazla yolsuzluk demektir. Size verilecek en anlamlı helallik, sandıkta iktidarınızı devirmek olacaktır."


Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin