hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
03 MAYIS Cuma 06:23

Barış Terkoğlu: Kim Sedat Peker'e koruma verdiyse örgüt üyesi o'dur

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker ile görüştüğü iddia edilen gazetecilerin olduğu bir listenin dolaşıma yeniden sokulmasının ardından Gazeteci Barış Terkoğlu, tepki göstererek "Kim Sedat Peker'e koruma verdiyse örgüt üyesi o'dur" dedi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-09-2022 00:38
Barış Terkoğlu: Kim Sedat Peker'e koruma verdiyse örgüt üyesi o'dur

Gazeteci Barış Terkoğlu, suç örgütü lideri Sedat Peker'in basın danışmanı olduğu iddia edilen Emre Olur, Aranavutluk'ta gözaltına alınarak Türkiye'ye getirilmesini değerlendirdi.

Halk TV'de yayımlanan Sözüm Var programında konuşan Terkoğlu, Anadolu Adliyesi'nde Sedat Peker adına açılan davalarda tutuklu kimsenin kalmadığını hatırlattı. 

"Bir fiil süren ilişkilerde karşılığı yaratılamamış bir davaya böyle fotoğraflar eklenerek yeni bir heyyula yaratılıyor" diyen Terkoğlu, "Emre Olur'u Türkiye'ye şunun için getirdiler. Öyle engellendi, böyle engellendi derken şimdi bir isim üzerinden bunları yapıyor. Bunu nasıl engelleriz? Kanallarını kapatırız. O getirdiğimiz isim üzerinden uydurma tıpkı Fethullahçı Terör Örgütü'nün yapmış olduğu gibi... Tıpkı sonrasında onun yerine oturanların yapmış olduğu gibi sahte bir örgüt yaratırız. Gazetecileri içine atarız, sanatçıları atarız, Twitter'da konuşanları atarız. Herkesi bu yapıya sokarız. Bunun üzerinden Sedat Peker'in tartışmasını kapatarız. Aslında yapılmaya çalışılan şey, hedeflenen şey bu" dedi. 

"SEDAT PEKER'E KİM POLİS KORUMASI VERDİYSE O ÖRGÜTÜN ÜYESİDİR"

Terkoğlu şöyle devam etti: 

"Eğer gerçekten bir Sedat Peker örgütü varsa herhalde Birleşik Arap Emirlikleri'nde kurmadı bu örgütü. Türkiye'de kurdu. Bana sorarsan gerçekten bir üyesi varsa Sedat Peker'e kim polis koruması verdiyse o örgütün üyesidir. Sedat Peker örgütü varsa, kim Hürriyet gazetesine saldır emrini verdiyse o örgütün yöneticisi ve üyesidir. Kim Sedat Peker'e karakolda adam dövdürdüyse o örgütün yöneticisi ve üyesidir. Kim Sedat Peker'e miting düzenlettiyse o örgütün üyesi ve yöneticisidir. Görülüyor ki bugün devletin için bir dönem paralel yapıları tartıştıysak devletin en yukarılarında kendi şahsı etrafında oluşturulmuş paralel yapılanmalar var. Şu hadise bizim seçim zamanına kadar konuştuğumuz hadise olacak. Niye? Borsa spekülasyonlarını konuşmayalım. Boşanmada ortaya çıkan rüşvetler bu televizyonda konuşulmasın, ifşa olmasın diye yapılıyor bunlar."

AdminAdmin