hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
02 MAYIS Perşembe 19:39

Bakan Soylu: “Terörle mücadelemiz sonuna kadar devam edecek”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da polis servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamanın yaşandığı bölgede açıklamalarda bulundu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-12-2022 12:00   Güncelleme : 16-12-2022 13:34
Bakan Soylu: “Terörle mücadelemiz sonuna kadar devam edecek”

Bakan Soylu’nun açıklamasından bazı satır başları şöyle:

"Hemen akabinde bir saat bile olmadan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğümüz, elbirliğiyle hakikaten hem arabayı buraya bırakanı hem de bombayı yerleştireni Lice istikametinde yakaladı. Hemen sorgulandı. Sorgulanan kişi, aracı buraya getirdiğini e bombayı bıraktığını kabul etti. 2004 yılında kardeşi terör örgütündeyken güvenlik güçlerimizce etkisiz hale getirilen birisi ve yaklaşık o soruşturmanın çerçevesinde de 5 kişi gözaltında. Operasyonumuz bu çerçeve ve alınan bilgiler doğrultusunda genişleyerek devam edecektir. Elbette terör örgütünün bu tür eylemlerini bekliyoruz. Bir çoğunu da engelliyoruz. Şunun bilinmesi gerekir. Huzurumuzu, sükunumuzu bozmak isteyen ve endişeyi korkuyu hakim kılmaya çalışan terör örgütüne bu fırsat verilmeyecektir.

Bu mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Türkiye büyüdüğü gibi, doğu ve güneydoğu büyüyecek ve PKK’da ortadan kalkacak. Vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bomba uzaktan kumandalı gibi gözüküyor. Araç kiralık bir araç. Lice'de bu eylemi planlamışlar ve aracı buraya getirmişler. Sorgu devam ediyor, tam anlamıyla bittikten sonra tüm detaylar sizlerle paylaşılacak."

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin