hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
03 MAYIS Cuma 10:30

Babacan: ″Acı büyük, taş olsa dayanmaz″

DEVA Partisi Ankara İl Teşkilatı tarafından 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenleri anma programı düzenlendi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-02-2023 12:55   Güncelleme : 21-02-2023 14:30
Babacan: ″Acı büyük, taş olsa dayanmaz″

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın katılımıyla gerçekleşen programda hayatını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim okundu.

Ülkenin her köşesine ateş düştüğünü söyleyen Babacan, “Sayıları ifade edince sanki anlamını yitirir gibi oluyor ama kaybettiğimiz her bir can; birinin annesi, birinin babası, birinin kardeşi, oğlu, kızı. Kaybettiğimiz her can birinin yeğeni, kuzeni, dedesi, ninesi. Acı büyük. Taş olsa dayanmaz. Millet olarak büyük bir acının tam ortasındayız. Kaybettiğimiz, kurtaramadığımız her bir insanımıza Allah’tan rahmet diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“Çok arkadaşımızı kaybettik”

Babacan, DEVA Partisi olarak çok sayıda arkadaşını kaybettiklerini belirterek,  “Ben de bugün yol arkadaşlarını kaybetmiş biri olarak aranızdayım.  Canı yanan bir arkadaşınız olarak aranızdayım. Kimleri yitirdik, biraz bahsetmek istiyorum.” dedi.

“Mehmet Baykara’yı kime sorsanız hayrından bahseder”

Adıyaman Tut İlçesi Başkanı Mehmet Baykara’yı 8 kişilik ailesiyle birlikte depremde kaybettiklerini dile getiren Babacan, “Mehmet Bey’i Tut’ta kime sorarsanız sorun, herkes iyiliğinden, hayrından bahseder size. Sevilen, sayılan, her derde koşmaya çalışan candan, gayretli bir arkadaşımızdı.” diye konuştu.

“Salih Dökme iki evladını kaybetti”

Babacan, Kahramanmaraş’ta kalplerinin paramparça olduğunu ifade ederek, “Dulkadiroğlu ilçe başkanımız Salih Dökme enkaz altındaydı. Eşiyle beraber ilk günün sonlarına doğru enkazdan çıkarıldı ama maalesef, ne acı ki iki evladı İsmail ve Elif’i kaybetti.” deklinde konuştu.

“Biz onlardan razıydık, Allah da razı olsun”

Depremde hayatını kaybeden çalışma arkadaşları ve aileleri için taziye dileklerini ileten Babacan, şunları kaydetti:

“Kaybettiğimiz arkadaşlarımızın ailelerine sabır diliyorum ve seslenmek istiyorum.  Evet, canınızı kaybettiniz. Ne yapsak az ne desek az. Ama şunu açık yüreklilikle söylemek istiyorum ki burası sizin yuvanız. Burası kaybettiğimiz bütün arkadaşlarımızın yuvası. Ben de bütün arkadaşlarımla beraber, sizin kardeşiniz, evladınız, abiniz, arkadaşınız olarak her zaman yanınızda olacağım.”

Babacan, konuşmasını deprem bölgesine giderek çalışmalara katılan DEVA Partisi teşkilatına teşekkürlerini sunarak tamamladı.

Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin