ASKON’ DAN 18 MART MESAJI

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Sakarya Şube Başkanı Engin Tumbaz, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi ‘nin 108. Yıl Dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

GÜNCEL - 17-03-2023 17:45

Başkan Engin Tumbaz “Vatan ve bağımsızlık aşkıyla, tarihe altın harflerle nakşedilen destansı mücadelenin, Çanakkale Zaferinin 108. yıldönümünü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Çanakkale Zaferi, sadece millî tarihimizin değil insanlık tarihinin en ihtişamlı kahramanlık destanıdır. Çanakkale; yurdun dört bir yanından gelen yüz binlerce vatan evladının, istiklâl ve istikbal uğruna dünyaya meydan okuduğu, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un " Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor!” dizelerinde anlatılan kutsal mücadelenin yaşandığı yerdir. Necip milletimizin ortaya koyduğu en büyük kahramanlıklardan ve en parlak zaferlerden biridir. Vatanı için canını seve seve ortaya koyan şehitlerimizin ve gazilerimizin yazdığı bu destan neticesinde yeni bir tarih yazılmıştır. Bu eşsiz zaferle ortaya konulan sarsılmaz vatan sevgisi ve millet olma bilinci, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde nihai zafere ulaşılan Kurtuluş Savaşı’na da meşale olmuştur” dedi.

AYNI RUHLA SEFERBERLİK

Engin Tumbaz tarihe altın harflerle nakşedilen zaferin yıldönümünde asrın felaketinin derin acısını yaşadıklarını anımsatarak “6 Şubat tarihinde ülkemiz Asrın Felaketini yaşadı. 11 şehrimizi etkileyen depremin ardından millet olarak seferberlik ilan ettik. 108 yıl önce vatan topraklarını müdafaa etmek için kenetlenen aziz milletimiz bugün enkaz kaldırmak, yaraları sarmak için aynı duygu ve ruh haliyle bir araya geldi. Deprem ve ardından yaşanan sel felaketinde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim”

BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN

Başkan Tumbaz, “Biz millet olarak mutluluklarımızı paylaşarak artıran acılarımızı da paylaşarak azaltan bir milletiz. Türk tarihine altın harflerle Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, milletimize bu eşsiz zaferin gururunu yaşatan, vatanımız, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum"dedi.

Günün Diğer Haberleri